За CHUBB SAFES 
Историята на CHUBB SAFES започва преди почти 200 години като семейна фирма. От създаването си през 1818 година до днес CHUBB SAFES израства като международна компания с операции в целия свят, с утвърдени традиции и лоялност - много от родителите на днешните работници и служители също са работили за компанията. 
Родени и израстнали край Уинчестер, братята Чъб чиракуват като ковачи.

1818
Историята на Chubbsafes започва с разработката и производството на сейфове и брави за банките и финансовите институции.

1835
През 1835 година братята Чъб патентоват първия си сейф. Качеството на проектиране бързо става всепризнато, а изработката и умението, с които са направени продуктите, са неоспорими.

1872
По случай 80-годишнината от основаването на фирмата в Уулвърхемптън е построен нов цех за ключалки, в който се трудят 350 работници, както и нов отдел за производство на сейфове за същия брой работници.

1900-те
През следващите 10 години фирмата открива производство в Лондон и Уулвърхемптън, като през 1908 година фабриката „Glengall Road“ е затворена и прехвърлена в новопостроена сграда в Уулвърхемптън. Преместването е организирано като военна операция - с минимална загуба на работно време. Работниците, напуснали фабриката в Лондон в четвъртък следобед, имали време само до края на седмицата, за да намерят ново жилище в Уулвърхемптън за себе си и своите семейства. Когато влезли в новата фабрика в понеделник, открили, че всичко е готово за незабавно започване на работа. От 1914 година до края на войната се доставят големи количества сейфове за Адмиралтейството и армията. През 1954 година компанията Chubb основава филиал в Канада и започва производство там. Въвеждането на новата гама сейфове от Chubb е повратна точка в проектирането на сейфове. Бързото разпространение на технологията на кислородно рязане след 1947-ма година създава предпоставки за повишено търсене на сейфове, предлагащи защита от тази заплаха. Противодействието на отваряне на сейфове чрез кослородно рязане е било необходимо още през 20-те години на 20 век, но цената на защитата е била непосилна за повечето клиенти. Поради това защитната технология е използвана предимно от банки, финансови и застрахователни институции и специализирани организации. Сейфът на Chubb със защита от газово рязане е технически пробив, който оказва влияние не само върху света на сигурността, но и на самата компания Chubb

2000
През 2000 година компанията Chubb се разделя, като отделът за производство на сейфове е придобит от световния щведски гигант Gunnebo, който вдъхва нов живот на производството на сейфовете с името Chubb
zarges.bg miningbg.com www.parkingbg.com badjove.bg