ИСТОРИЯТА НА CHUBB SAFES

Историята на CHUBB SAFES започва преди повече от 200 години като семейна фирма.
От създаването си през 1818 година до днес CHUBB SAFES израства като
международна компания с операции в целия свят, с утвърдени традиции и лоялност - много от родителите на днешните работници и служители също са работили за компанията.
Родени и израстнали край Уинчестер, братята Чъб чиракуват като ковачи.
1818
В началото Chubbsafes разработва и произвежда сейфове и брави за банките и финансовите институции.
1835
През 1835 година братята Чъб патентоват първия си сейф. Качеството на проектиране бързо става всепризнато, а изработката и умението, с които са направени продуктите, са неоспорими.
1872
По случай 80-годишнината от основаването на фирмата в Уулвърхемптън е построен нов цех за ключалки, в който се трудят 350 работници, както и нов отдел за производство на сейфове за същия брой работници.
1900-те
През следващите 10 години фирмата открива производство в Лондон и Уулвърхемптън, като през 1908 година фабриката „Glengall Road“ е затворена и прехвърлена в новопостроена сграда в Уулвърхемптън.
Преместването е организирано като военна операция - с минимална загуба на работно време. Работниците, напуснали фабриката в Лондон в четвъртък следобед, имали време само до края на седмицата, за да намерят ново жилище в Уулвърхемптън за себе си и своите семейства. Когато влезли в новата фабрика в понеделник, открили, че всичко е готово за незабавно започване на работа.
От 1914 година до края на войната се доставят големи количества сейфове за Адмиралтейството и армията.
През 1954 година компанията Chubb основава филиал в Канада и започва производство там.
Въвеждането на новата гама сейфове от Chubb е повратна точка в проектирането на сейфове.
Бързото разпространение на технологията на кислородно рязане след 1947-ма година създава предпоставки за повишено търсене на сейфове, предлагащи защита от тази заплаха. Противодействието на отваряне на сейфове чрез кослородно рязане е било необходимо още през 20-те години на 20 век, но цената на защитата е била непосилна за повечето клиенти. Поради това защитната технология е използвана предимно от банки, финансови и застрахователни институции и специализирани организации.
Сейфът на Chubb със защита от газово рязане е технически пробив, който оказва влияние не само върху света на сигурността, но и на самата компания Chubb.
2000
През 2000 година компанията Chubb се разделя, като отделът за производство на сейфове е придобит от световния щведски гигант Gunnebo, който вдъхва нов живот на производството на сейфовете с името Chubb.

ОБЕКТИ / РЕФЕРЕНЦИИ